събота, 9 септември 2017 г.

ОТВОРЕНО ПИСМО ДО Инспекторат към ВСС

                                                                                                 ДО Инспекторат към ВСС
                                                             Гр. София

                        ОТВОРЕНО ПИСМО

                                  СТАНОВИЩЕ
 От Живко Желев Бъчваров- общински деятел от гр. Сливен- GSM: 0887027608, Email:jivko2811@gmail.com 

Относно: Критериите за оценка при атестирането на магистратската работа, за прозрачност и подобряване на достъпа до атестирането на кандидатът за председател на Висшия Административен Съд  ГЕОРГИ ЧОЛАКОВ,  че съдебната власт е независима,  но не е безконролна. Категорично съм против издигането на кандидатурата при  атестирането  за избора на съдия Георги Чолаков за председател на Висшия съдебен съвет .  Мотоманските му прояви,  за който трябва да е дисциплинарно уволнен,  са за търговия с влияние.  Желая незабавно да обърнете внимание.  Това се случи на 28.03.1995г. През 1993 г. Георги Чолаков става председател на Районния съд в Сливенq тогава в писмен вид бях подал сигнал, че в Сливенския съд  има корупция. Имах дело в Нова Загора което е образувано НОХД № 331/1996 г. и продължи в ЯОС дело НОХД №833/ 1998 г. Всички съдии от Районен съд Нова Загора  си направили отвод по делото и същото с изх. № 247/03.05.1997 г. е изпратено на Окръжен съд Сливен за определяне на компетентен съд, което съдиите многократно и умишлено го отлагаха,  но те обичаха да им дават, а аз съм врагът на корупцията. След като не съм посочил в сигнала срещу кои съдии пряко съм отправил думите, че са корумпирани, тогавашният председател на районния съд Георги Чолаков постави имената на част от съдиите, които са гледали делата, а те обичаха да взимат. След него той  изреди заместник- председателя на районния съд Юлияна Колева съдия във ВСС, след нея последваха Божидар Райнов и други като Светла Цолова /сега съдия в Апелативен съд Бургас/, които  в оригинала на „Обвинителния акт” ще видите. През 1995г. Районен прокурор беше известната прокурорка Кети Бозукова, а председател на Окръжния съд е съдията  Иван Димов /доскоро съдия в ВСС /.  До този момент прочетох все известни съдии, които са  остатъка от съдебната система през това време. Беше заведено дело за оклеветяване на съдиите, на които никога  не съм споменавал имената в сигнала, по- скоро сами се разгадаха. В хода на делото алчността на съдиите се изразяваше в това, че направиха искане на всеки да бъде изплатено от мен по 300 000 лева

защото съм им подронил авторитета. Последваха и други съдебни заседания, но в различни в страната съдилища, бях разиграван от тях като циркаджийска мечка. Стигна се до там, че  един от съвестните съдии се оттегли от играта, която  искаха да изиграят, но действително корупция имаше в съда и се стигна до там, че делото което беше заведено срещу мен, беше загубено от алчните господа съдии. Разноските по делото, които направих, бяха повод да ви покажа, че корупцията е това, което в българите е вроден талант от остатъка от съдебната система през това време,  който не са описани, че са забавяни и едно дело се решава година,  две и повече.  Затова имам право да се обърна към Вас да извършите проверка и бъде отстранен, за да не дадете възможност на този съдия да опетни българския  Върховен административен съд.

П Р О Т О К О Л

гр. Сливен, 28.03.1995 год.

СЛИВЕНСКИЯТ РАЙОНЕН СЪД, граждански състав в публично съдебно заседание на двадесет и осми март хиляда деветстотин деветдесет и пета в състав
ПРЕДСЕДАТЕЛ: Георги Чолаков

При участието на секретаря Росица Ненчева и прокурора ………………сложи за разглеждане гражданско дело № 1433 по описа на съда за 1992 година, докладвано от председателя,
На именното повикване в 15.10 часа се явиха:
Ищцата като редовно призована не се явява.
Ответника редовно призован се явява лично и с адвоката СВЕТЛИНСКИ редовно упълномощен.
Ответникът: По повод моята жалба във връзка с корупцията в Сливенския Районен Съд, мога да кажа следното:
За корупцията мисля, че има тъй като един съдия от Сливенския Районен Съд ми продаде апартамента и след това не понесе никаква отговорност. Считам, че този съдия е взел подкуп за това. Това беше нотариус Божидар Райнов. Същото може да се каже и за съдията Светла Цолова. Когато гледа делото, аз исках тя да назначи експертиза на ищцата, като аз поемах всичките разходи до катедрата по съдебна медицина, ищцата представи документ от Сливенски лекар и незнам от къде и съдия Цолова не назначи тази експертиза. За да не назначи исканата експертиза, означава, че та е направила нещо, но немога да го докажа какво. Също така по решение на бракоразводното делото, считам, че делото трябва да бъде решено не по вина на двамата. Не обжалвам това решение на съдия Цолова, тъй като нямаше смисъл да обжалвам нейните глупостите и? Председателя на съда Г. Чолаков обвинявам в това, че не беше спряно настоящото дело, до като не приключи следственото дело водено в ОСС гр.Сливен. Никой съдия включително и председателя не потърси отговорност от следователите, защо това дело не излиза. Имено затова се съмнявам и в председателя на съда. За зам. председателката на районния съд Юлиана Колева, тя прилагаше чл.114 от ГПК задължаваше ищцата да се яви лично. Въпреки това тя обаче не се явяваше. Това също е съмнително. Последният съдия, който ми гледа делото, това беше съдия Людмила Алексиева, която ме притискаше да дам писмено въпросите, на които ищцата да отговори. Също така в протокола, който показвам, има доста неточности, който са написани така от тази съдийка. Считам, че има корупция в Сливенския районен съд, както и поддържам написаното от
мене, че следва да дойде ново Правителство, за да смени некадърните съдии в този съд, с кадърни.
С оглед направената жалба от страна на ответника по настоящето дело Живко Бъчваров, в която се визира съмнение относно корупция в целият Сливенски Районен съд и която е адресирана до различни инстанции, включително и до Районен съд гр. Сливен, и в която се поставя под съмнение компетентността и безпристрастността на всички съдии в този съд, в това число и на председателствуващия настоящият съдебен състав- районния съдия Георги Чолаков, съдът счита, че следва да се отстрани от по- нататъшното разглеждане на делото. В тази жалба е прокарана идея за извършено престъпление от съдиите в Районен съд гр. Сливен, поради което препис от протокола следва да се изпрати на Районна прокуратура гр. Сливен с оглед образуване на предварително производство и събиране на доказателства в тази насока, или в противен случай да се потърси наказателна отговорност на ответника за обстоятелствата изнесени в тази жалба, които представляват клевета по смисъла на закона.
Тъй като жалбата, която е пусната срещу съдиите в Сливенски Районен съд и в която се съдържат достатъчно основания за едно евентуално съмнение относно безпристрастният съдебен акт, които ще се постанови настоящият докладчик следва да се отстрани от делото. То следва да се докладва по отделно на всеки един районен съдия, който следва самостоятелно да прецени дали са налице за него основанията за отвод.
Ръководен от всички гореизложени съображения, съдът

О П Р Е Д Е Л И:

ОТСРАНЯВА от по- нататъшното разглеждане и участие по гр.д. № 1433/92 г. по описа на Районен съд гр. Сливен на председателствува-щият настоящият съдебен състав- районният съдия Георги Чолаков.
Делото да се докладва на зам. председателят на Районен съд гр. Сливен- Юлиана Колева.
Препис от настоящият протокол да се изпрати на Районна прокуратура гр. Сливен по компетентност с оглед обстоятелствата изложени към мотивите на настоящето определение.
Определението не подлежи на обжалване.
Протоколът се изготви в с.з. , което се закри в 15.25 ч.

РАЙОНЕН СЪДИЯ: Георги Чолаков


ОБВИНИТЕЛНИЯ АКТ НА  ЧОЛАКОВ
  



ПРЕДИ ДА ИЗБЕРЕТЕ ПРЕДСЕДАТЕЛ на ВАС, прочетете и сами разберете!?

Фаворитът да оглави ВАС върнал на работа уличен в престъпления бивш МВР-шеф
Георги Чолаков бе посочен като евентуален фаворит за нов шеф на ВАС от предишния- Георги Колев, на когото изтича мандата.
Но журналистът от сайта „Бивол“ Димитър Стоянов огласи едни не толкова приятни данни около Чолаков в предаването „Просто Диков“.

Няма коментари:

Публикуване на коментар